Sådan finder du en god babyseng

Hvilke slags senge kan man få til sit barn?

Når man skal ud og vælge seng til barnet kan det være svært som ny forældre at finde ud af hvilken slags man skal vælge.
Skal man gå efter den klassiske tremmeseng, en juniorseng eller noget helt andet? Lad os ligge ud med lige at kigge lidt på nogle af de mange modeller inden for babysenge.

Den traditionelle vugge

En vugge er noget af det mest almindelige inden for senge til babyer.
En god vugge er ideel til de helt små og kan være en tryg og sikker måde at få den lille til at sove på. En vugge hører for mange forældre ind under essentielle typer af babyudstyr, og er noget man næppe kommer uden om.
Fordelen ved vuggen er at den ikke fylder ret meget, og at en lille vugge ofte ikke er alt for dyr. Barnet sover både godt og trygt i en vugge, hvilket er grunden til at de har været så populære igennem rigtig mange år. Læs mere om de mange forskellige typer af vugger her på Valg af vugge til dit barn

Andre typer af babysenge

Ud over vuggen er der også mange andre typer af babysenge. Vi til løbende tilføje disse til siden her, da den stadig er under opbygning.  Men for lige at remse nogle af dem op hurtigt så har vi f.eks. følgende:

Børnesenge

Børnesenge dækker over de fleste typer af senge til børn. Men typisk når vi snakker en børneseng, så er det tale om den seng som barnet får lige efter de forlader vuggen. Inden for barnets første 6 måneder er det nemlig ved at være tid til at skifte var sin vugge til sin første rigtige seng.
Dette vil i mange tilfælde være en børneseng.

Tremmeseng

Den første seng barnet får efter vuggen, er typisk den klassiske tremmeseng. Tremmesengen er lavet for at sikre at dit barn ligger både trygt og godt. Tremmerne forhindre at barnet triller ud af sengen, indtil det er stort nok til at vide bedre.
En tremmeseng fylder ofte mere end en vugge, så den kræver lidt ekstra plads. Den er heller ikke helt så billig som mange andre typer af børnesenge. Igen gå efter et godt og kendt mærke når du skal ud og købe din første tremmeseng.

Juniorseng

Næste skridt efter tremmesengen er en juniorseng, som typisk bliver købt når dit barn er mellem 2 og 3 år. Den er lidt større en en tremmeseng, og oftest uden tremmer, da barnet nu er stort nok til at kunne sove sikkert.
Juniorsenge er også en af de babyting, som hører ind under essentielle babyudstyr til dit barn. Så de fleste forældre kommer nok ikke uden om at skulle ud og investere i en juniorseng.

Rejseseng

Selvom den ikke hører ind under essentielle babyudstyr, så er en rejseseng ofte rigtig brugbar. Er man ude og rejse med sin baby kan man i mange tilfølde nøjest med at bruge sin barnevogn, men er det tale om en længere tur, så ligger barnet alså bedre i en rejseseng, end i barnevognen.
Er man typen som ofte rejser med sit barn, så overvej at køb en rejseseng frem for blot at benytte dig af din barnevogn eller kombivogn. Du vil hurtigt kunne se at barnet sover mere behageligt i en rejseseng. Da rejsesengen som regel ikke benyttes så meget, så er kvaliten her ikke helt så vigtig som med de andre typer af børnesenge.

Som du kan se, er der en del at vælge imellem inden for babysenge, men nu har du da en lille ide om hvad forskellige er på de mange forskellige typer af senge til børn. Der er selvfølgelig også en del andre typer af senge til børn, men dem jeg har med på siden her er blandt de mest almindelige typer. Det kan sagtens tænkes at der om et par uger vil blive tilføjet ekstra modeller, hvis dette skulle give mening.

 

Copyright babysenge og babyudstyr